گزارش مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان

با برپایی مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، برگزیدگان این دوره جشنواره معرفی شدند.
به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، آیین اختتامیه این دوره از جشنواره در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی با حضور «محمد خزاعی» معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی، هنرمندان و عوامل اجرایی جشنواره برگزار شد.
در ابتدای مراسم، پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از قرآن کریم، تیزر جشنواره و المپیاد فیلمسازی نوجوانان پخش شد.
پس از آن برش‌هایی از فیلم‌های خاطره‌انگیز سینمای کودک و نوجوان ایران که زنده یاد فتحعلی اویسی در آن‌ها ایفای نقش کرده بود پخش و یاد و خاطره این هنرمند زنده نگاه داشته شد.
در ادامه پیام قاسم‌زاده؛ شهردار اصفهان پخش شد. شهردار در این پیام ویدیویی عنوان کرد: این جشنواره از اهمیت بالایی برخوردار است و شهروندان انتظار دارند جشنواره در یک هفته خلاصه نشود و همه بتوانند که در طول سال از این موهبت استفاده کنند.

در ادامه مراسم «محمدرضا مقدسیان» مجری مراسم به حاضران خیرمقدم گفت و از «علیرضا تابش» دبیر جشنواره سی و چهارم دعوت کرد تا روی صحنه بیاید.
او در ابتدا گفت: عرض سلام و ادب و خیرمقدم خدمت هنرمندان عزیز، داوران ارجمند جشنواره، صاحبان آثار، ریاست محترم سازمان سینمایی کشور، معاونان و مدیران سازمان سینمایی، سخنگوی محترم وزارت امور خارجه، مدیرکل محترم دیپلماسی عمومی وزارت خارجه، مدیرکل محترم همکاری‌های فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی و… و درود به مخاطبان ارجمندی که این مراسم را به صورت زنده، تماشا می‌کنند.
تابش ادامه داد: از خداوند متعال سپاسگزارم که مقدر و ممکن ساخت، اکنون اینجا بایستم و در مراسم پایانی سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان ایران، در مقام دبیر جشنواره، با شما سخن بگویم. شما در این چند روز شاهد نتیجه‏ی تلاشهای جمعی من و همکارانم، برای برگزاری جشنواره‏ای در شان مخاطبان گرانقدرش، و نیز درخور سینمای ایران بودید؛ تشخیص اینکه تا چه میزان در انجام این امر موفق بودیم را باید بر عهده‏ی مخاطبان و کارشناسان دانست، اما خداوند را شاهد می‌گیرم، که همکارانم در تمام این چندماه، آنچه در توان داشتند صرف کردند تا چند روزی لبخند بر لب کودکان و نوجوانان کشورمان بنشیند، و رضایت جامعه‏ سینماگران و هنرمندان، حاصل شود. حضور و همراهی ۲۲۲۰ داور کودک و نوجوان از سراسر کشور در این دوره از جشنواره، افتخاری برای همه ما بود. هم‌چنین امیدوارم نتیجه نیز، به کام شما و مخاطبان جشنواره شیرین آمده باشد.


دبیر جشنواره ادامه داد: داستان جشنواره‏، و داستان درخت تنومند سینمای کودک و نوجوان ایران، بسیار بلندتر از عمر مدیریت مدیران و سیاستگذاران حوزه فرهنگ است، در هر دوره و زمانی، گروهی و جمعی، به حراست از این درخت می‏‌پردازند و تلاش می‏‌کنند با آبیاری و هرس این درخت تنومند، آن را به شکل زیباتری بیارایند و مسیر رشدش را هموار کنند؛ اما همه‏، از جمله من و همکارانم، می‌‏دانیم که ریشه‌‏های گسترده این درخت تنومند، با بطن فرهنگ ایران زمین نسبت دارد و از میراث فرهنگی ایرانی و اسلامی با قدمتی چندهزار ساله تغذیه می‌‏کند؛ چنین نهاد ریشه‏‌داری، هم پیش از عمر مدیریتی ما، زیست و بقا داشته و هم پس از ما به رشد و بالندگی خود ادامه خواهد داد. امیدوارم ثمرات این شجره طیبه، در سال‌های پیش رو، درخشان‌‏تر، به یادماندنی‌‏تر و موفق‌‏تر از تمام افتخارات و دستاوردهای این سال‌هایی باشد که وظیفه‏ حراست از آن بر دوش ما سنگینی می‌‏کرد. اطمینان دارم تقویت ارتباط میان مخاطب و سینما، حضور نسل جوان پویا و نوجو‏ در جامعه‏ سینماگران، و بسط و ترویج فناوری‌های نوین و اندیشه‌‏های نو، آینده‏ای درخشان برای این گونه‏ سینمایی رقم خواهد زد.
او ادامه داد: از این فرصت استفاده می‏‌کنم، و ضمن پذیرش مسئولیت کم و کاستی‌‏های جشنواره و مدیریت سینمای کودک و نوجوان، که طبیعتاً بر عهده خود احساس می‏‌کنم، از تلاش‌های همکاران عزیزم، همچون جناب آقای فریدزاده، جناب آقای ایل‌‏بیگی، جناب آقای مسعود احمدیان، جناب آقای ایمان حجتی، جناب آقای سجادی، جناب آقای سیمونیان، جناب آقای دلیلی، جناب آقای شکرخواه، جناب آقای شیخ‌الاسلامی، جناب آقای علیزاده، جناب آقای تاجیک، جناب آقای دولتی، جناب آقای سلیمان‌زاده، جناب آقای شاه‌محمدی، سرکار خانم مصطفوی، سرکار خانم رستم‌خانی، سرکار خانم مهسا فریبا، سرکار خانم عسگری، سرکار خانم قانیان، دبیران محترم استانی جشنواره در شهرهای مختلف کشور و عزیزان و دوستان دیگر مستقر در دو شهر تهران و اصفهان، و همکاران خستگی‌ناپذیرم در بنیاد سینمایی فارابی، برای تلاشهای شبانه‏‌روزی آنها در جهت رونق و نظم جشنواره، و نیز همراهی‌های مسئولان دولت گذشته و فعلی و شهرداران سابق و فعلی اصفهان، در هموار ساختن مسیر برگزاری این جشنواره تقدیر کنم. ایمان دارم که علی‏رغم حضور یا غیبت ما، این حکایت و داستان را پایانی نیست، لذا به جای مصرع معروف “به پایان آمد این دفتر، حکایت هم‌چنان باقی است” سخن خود را با این نوید به پایان می‌برم که:
گمان مبر که به پایان رسید کار مغان
هزار باده‏ی ناخورده در رگ تاک است
به امید پیشرفت و شکوفایی سینمای کودک و نوجوان در سال‌های آینده.

* جوایز بخش بین الملل

در بخش بعدی این مراسم مقدسیان از «رائد فریدزاده» مدیر بخش بین‌الملل این دوره دعوت کرد تا برای اهدای جوایز بخش بین‌الملل روی صحنه بیاید.فریدزاده توضیحاتی از جایزه سیفژ ارائه داد و ویدیوی این بخش به نمایش درآمد.
فریدزاده ضمن توضیح اینکه ده فیلم و انیمیشن از کشورهای مختلف و سه فیلم از ایران در بخش پویانمایی و کوتاه داستانی حضور داشتند از مهرداداسکویی دعوت کرد که برنده را اعلام کند.
در بخش جایزه سیفژ، دیپلم افتخار و پروانه زرین به فیلم «یدو» ساخته «مهدی جعفری» اهدا شد. او این جایزه را از دست «پوران درخشنده» داور ایرانی این بخش دریافت کرد.
در بخش پویانمایی کوتاه، فیلم «مادربزرگ من ماتیلده» ساخته میگوئل آنایا بوریا از کشور مکزیک برنده دیپلم افتخار شد که «مهرداد اسکویی» داور بخش بین‌الملل این جایزه را برای اجرای خلاق و تکنیکی که پیام تاثیرگذار ارائه داد، به نماینده مکزیک اهدا کرد.

در ادامه پیام ویدیویی میگل آنایا بوریا پخش شد. او گفت: من از کشور مکزیک هستم و برای دریافت این جایزه خیلی خوشحال شدم. فیلم من در مورد صبر است و خوشحالم که این جایزه به من تعلق گرفت.

رییس بخش فرهنگی سفارت اسپانیا در ادامه برای دریافت جایزه این کارگردان روی صحنه آمد.
در ادامه، دیپلم افتخار و پروانه زرین بخش فیلم کوتاه داستانی، به فیلم «سکوت رودخانه» ساخته فرانچسکا کانه‌پا از کشور پرو به جهت شیوه هیپنوتیزم‌کننده داستان پردازی و شیوه منحصربه فرد تعلق گرفت و پیام این هنرمند به نمایش درآمد. او گفت: زمانی که خواستم فیلم را کارگردانی کنم فکر نمی‌کردم که کلبه کوچکی که از آن تصویربرداری می‌کردم، تا سراسر جهان سفر کند.

فریدزاده عنوان کرد: هیات داوران به بخش‌های دیگر سینما از جمله موسیقی هم توجه کرده دو دیپلم و یک پروانه زرین را اهدا می‌کند.
در این بخش دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی به «مرتضی نجفی» برای فیلمبرداری فیلم سینمایی «یدو» اهدا کرد.
همچنین «بهرام دهقانیار» در این بخش جایزه دیپلم افتحار دستاورد هنری برای موسیقی متن به «روهن روهن» برای فیلم «سوومی» ساخته امول وسانت‌گل از کشور هندوستان اهدا کرد.

این هنرمند هندی در پیامی عنوان کرد: از صمیم قلبم از جشنواره تشکر می‌کنم. نماینده او از سفارت هندوستان در ایران این جایزه را دریافت کرد.

در ادامه اهدای جوایز بخش بین‌الملل، دو دیپلم افتخار و پروانه زرین برای بهترین «دستاورد هنری کارگردانی» به «پدربزرگ من یک فضایی است» به کارگردانی دراژن ژارکوویچ (از کرواسی) و مارینا آندره‌ی اسکوپ (از بوسنی) اهدا شد.
«رائد فریدزاده» این جایزه‌ها را به نماینده بوسنی اهدا کرد.
ماریانا در پیامی ویدیویی گفت: «من یکی از کارگردان‌های فیلم «پدربزرگ من یک فضایی است» هستم و از برگزارکنندگان این جشنواره تشکر می‌کنم.»

در ادامه این مراسم، گلاره عباسی روی صحنه آمد و جایزه بهترین بازیگر این بخش را اعلام کرد. دیپلم افتخار بهترین بازیگر برای فیلم «محافظ برادر» ساخته «فرید کراهان» از کشور ترکیه اهدا شد که نماینده این کشور جایزه را دریافت کرد.
در ادامه دیپلم افتخار و پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان به «یاسین حبیب‌پور» برای فیلم «پسران دریا» از ایران اهدا شد و او این جایزه را از دست گلاره عباسی گرفت.
حبیب‌پور پس از دریافت جایزه گفت: افتخار می‌کنم که در جشنواره حضور دارم و توانستم جایزه را دریافت کنم.

در ادامه اهدای جوایز بخش بین‌الملل «فرهاد توحیدی» روی صحنه آمد و جایزه پروانه زرین بهترین فیلمنامه توسط او اعلام شد.دیپلم افتخار و پروانه زرین بهترین فیلمنامه به فیلم «پسران دریا» از ایران نوشته «افشین هاشمی» و «حسین قاسمی‌جامی» رسید.
افشین هاشمی عنوان کرد: خوشحالم که آغاز ۴۶ سالگی من با دریافت جایزه در جشنواره همراه بود و فکر می‌کنم این آغاز راهی نو برای من است و یاد زنده‌یاد «فرشته طائرپور» را گرامی می‌دارم.
«حسین قاسمی‌جامی» هم گفت: افشین خیلی کمک کرد تا این فیلم به نتیجه برسد. از او خیلی تشکر می‌کنم.

در این مراسم، «رسول صدرعاملی» هنرمند دیگری بود که روی صحنه آمد و گفت: اگر قرار است سهمی از بازار جهانی داشته باشیم -که غم‌انگیز عقب افتاده‌ایم- مسیرمان از سینمای کودک می‌گذرد و دنیای خیال‌انگیز سینما است که به ما کمک خواهد کرد و اگر تمرکزمان را روی سینمای کودک بگذاریم باعث رونق سینما و ارزآوری خواهیم شد. خواهش می‌کنم که تمرکز بیشتری روی تولید محصولات سینمایی و سریال کودک داشته باشیم چرا که از کشورهای منطقه هم عقب مانده‌ایم.
صدرعاملی پروانه زرین بهترین کارگردانی را اعلام کرد و دیپلم افتخار و پروانه زرین کارگردانی به «مهدی جعفری» برای فیلم «یدو» از ایران رسید. صدرعاملی این جایزه را به جعفری اهدا کرد.

دیپلم افتخار و پروانه زرین جایزه ویژه هیأت داوران به فیلم «لوسیا» ساخته «خوان پاتو» از کشور اسپانیا رسید و «رائد فریدزاده» این جایزه را به نماینده اسپانیا تقدیم کرد.
این هنرمند هم در پیامی ویدیویی از دریافت جایزه تشکر کرد و گفت: از جانب طبیعت سخن باز کردن پیام این فیلم بود که به خوبی منتقل شده است.
نماینده فرهنگی سفارت اسپانیا برای دریافت جایزه روی صحنه آمد و گفت: چهارمین بار است که به جشنواره می‌آیم و برای این جشنواره آرزوی سعادت دارم.
در ادامه این مراسم، «آنا» داور نوجوان از گرجستان به نمایندگی از داوران کودک و نوجوان بخش بین‌الملل در پیامی ویدیویی منتخب این گروه داوری را اعلام کرد و دیپلم افتخار و پروانه زرین برای جایزه داوران کودک و نوجوان به فیلم «پدربزرگ من یک فضایی است» به کارگردانی دراژن ژارکوویچ و مارینا آندره‌ی اسکوپ تعلق گرفت و نماینده بوسنی این جایزه را از دستان رائد فریدزاده گرفت.
در ادامه، پروانه زرین بهترین فیلم بخش بین‌الملل توسط «محمد خزاعی» رییس سازمان سینمایی به «محمدرضا مصباح» تهیه‌کننده فیلم «یدو» اهدا شد.
مصباح هم پس از دریافت این جایزه گفت: تشکر می‌کنم از جشنواره فیلم کودک و باید بگویم این موفقیت حاصل زحمت یک گروه منسجم و متحد است.

در بخش بعدی این مراسم «محمد خزاعی» رئیس سازمان سینمایی ضمن خیرمقدم به حضار عنوان کرد: «از آقای تابش و همکارنشان تشکر می‌کنم که در شرایط سختی تلاش کردند که چراغ این جشنواره روشن بماند. نقدهایی که رسانه‌ها از ایشان کردند به نظر من موقعیت آقای تابش را ارزیابی نکردند چرا که برگزاری جشنواره در چنین شرایط سختی کاری بسیار هنرمندانه بود. شرایط تولید، کمبود پول و نبود اعتبار کافی شرایط این جشنواره سخت کرد. جای آقای انتظامی خالی است زیرا این جشنواره حاصل مدیریت او است.
او تأکید کرد: باید گفت که سینمای کودک احیا شده و امیدوارم بیشتر احیا شود.

* جوایز ویژه دبیر جشنواره

در ادامه ویدیوی معرفی داوران بخش ملی به نمایش درآمد و «علیرضا تابش» برای اهدای جوایز روی صحنه آمد.
او دیپلم افتخار بهترین فیلم کرونا روایت را به ایلیا رمضانی برای فیلم «فضای زندگی» اهداکرد.
رمضانی گفت: من در پنج دوره المپیاد فیلمسازی نوجوانان حاضر بودم و این اولین دوره است که در جشنواره کودک، فیلم دارم.
دیپلم افتخار بداعت و نوآوری به «حبیب احمدزاده» کارگردان فیلم «داستان‌های هزار و یک روز؛ افسانه بُناسان و غول چراغ جادو» تعلق گرفت.
همچنین «بهروز مفید» کارگردان فیلم «بام‌بالا» دیپلم افتخار بخش کسب و کار و ترغیب مخاطبان کودک و نوجوان را دریافت کرد.

دیپلم افتخار بهترین فیلم در ارائه تصویری متفاوت از نوجوانان خطه سیستان و بلوچستان به حسین ریگی کارگردان «لیپار» اهدا شد. ریگی پس از دریافت جایزه خود گفت: سینما ۵۰ سال را به سیستان و بلوچستان بدهکار بود و من این فیلم را از بابت ادای دین به این خطه ساختم. این فیلم را به شهید نوجوان «علی لندی» تقدیم می‌کنم.
او ادامه داد: با این فیلم به تماشای تصویری متفاوت از سیستان و بلوچستان می‌نشینید.

* نکوداشت زنده‌یاد «محمد ابوالحسنی»
در ادامه ویدیویی برای نکوداشت یاد و خاطره زنده‌یاد «محمد ابوالحسنی» که در پی ابتلا به کرونا او را از دست دادیم برای حضار به نمایش درآمد.
مقدسیان درخصوص این هنرمند گفت: او یک جریان‌ساز اقتصادی برای انیمیشن و مبدع وب‌سری بود.

پس از پخش این کلیپ، «حسین شیخ‌الاسلامی» از کارشناسان سینمای کودک و از همکاران او در زنده نگاه داشتن یاد زنده‌یاد ابوالحسنی گفت: او سه اصل در رفتار خود داشت که اول از همه راه تبدیل خیال به آرزو و آرزو به رویا و رویا به محصول را بلد بود و ما توانستیم جریان وب‌سری را به رسمیت بشناسیم. او تا لحظه آخر رویای خود را دنبال می‌کرد و به همه توصیه داشت که رویای خود را فراموش نکنید. او تپه‌ها را به قله تبدیل و به مخاطب معرفی می‌کرد. روزی که انیمیشن سینمایی «تهران ۱۵۰۰» را شروع کرد، فضای غیر صنعتی این حوزه را به حوزه صنعتی تبدیل کرد. کار او دنبال کردن حوزه‌های مغفول مانده بود. او از نفرت فراری بود، گاهی با موانع مواجه شد اما امید را رها نکرد. این سه نکته به ما در حوزه حرفه‌ای صنعت سینما کمک می‌کند.
او ادامه داد: ما او را زود از دست دادیم اما راهش ادامه دارد و امیدوارم دیگران هم به این مسیر خیال بپیوندند. آقای ابوالحسنی شما در طول حیات‌تان به کسی اجازه ندادید که شما را تشویق کند و حالا نگاه کنید که چطور از شما یاد می‌کنند.

در ادامه خانواده زنده‌یاد «محمدابوالحسنی» روی صحنه آمدند و «علیرضا تابش» به پاس فعالیت‌های او در عرصه انیمیشن و هنرهای تصویری، لوح سپاس این نکوداشت را تقدیم خانواده این هنرمند فقید کرد.

*جوایز بخش ملی

در ادامه حوایز بخش ملی این دوره جشنواره اهدا شد.
نامزدهای بخش وب‌سری توسط مقدسیان اعلام شدند و «مهین جواهریان» روی صحنه آمد
در بخش «وب‌سری»، «فریاد بیات» برای فیلم «آشمچز- یک اشتباه دیجیتالی» دیپلم افتخار را به دست آورد و این جایزه را از دست «مهین جواهریان» گرفت.
دیپلم افتخار بهترین فیلم‌ پویانمایی کوتاه هم توسط مهین جواهریان به فهیمه قبادی کارگردان فیلم «آی‌دی» محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اهدا شد.
در ادامه «سهیل موفق» یکی دیگر از اعضای هیأت داوران روی صحنه آمد و پروانه زرین بهترین فیلم‌ داستانی کوتاه را به «متین رکن» کارگردان فیلم «منم سمیرا» اهدا کرد.
رکن جایزه خود را به «ملاله یوسف زهی» که مورد استبداد طالبان قرار گرفت و «شبنم تیموری» بازیگر فیلم که فوت کرد و همه دختران فارسی‌زبان که در نهایت پیروز خواهند بود، اهدا کرد.
در ادامه «بهروز شعیبی» پروانه زرین بهترین فیلم بلند داستانی را اهدا کرد و «راز قلعه» به کارگردانی «کریم رناسیان» دیپلم افتخار و لوح زرین بهترین فیلم بلند داستانی را به خود اختصاص داد.

در ادامه ویدیویی از توجه و مهربانی سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی نسبت به کودکان و نوجوانان به نمایش درآمد.

در ادامه مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، «حبیب ایل‌بیگی» روی صحنه آمد و گفت: جایزه شهید بهنام محمدی برای تقدیر از شهدای کودک و نوجوان است و نشان می‌دهد که این راه در سال‌های جنگ تمام نشده و «علی لندی‌»ها راه شهدا را ادامه می‌دهند.
در ادامه، ایل‌بیگی دیپلم افتخار جایزه «شهید بهنام محمدی» را به «نبی قلی‌زاده» کارگردان فیلم «پسرم رسول» اهدا کرد.
قلی‌زاده این جایزه را به روح سردار شهید سلیمانی اهدا کرد.

در ادامه ویدیویی از پشت صحنه فعالیت‌های گروه اجرایی جشنواره پخش و از فعالیت‌های آن‌ها تقدیر به عمل آمد.

در بخش بعدی مراسم، دهقان‌یار پروانه زرین بهترین دستاورد فنی را به «مسعود ‌سخاوت‌دوست» سازنده موسیقی متن فیلم «لیپار» اهدا کرد.

در بخش بعدی مراسم، «رضا درستکار» منتقد و عضو هیأت داوران جشنواره روی صحنه آمد و دیپلم افتخار جایزه «زاون قوکاسیان» را به فیلم «بام‌بالا» اهدا کرد.
سیدحاتمی کارگردان فیلم این جایزه را دریافت کرد و گفت: اگر بنیاد سینمایی فارابی نبود ساخت این فیلم دشوار بود.
در ادامه «گلاره عباسی» برای اهدای جایزه بخش بازیگران کودک روی صحنه آمد و پروانه زرین بهترین بازیگر کودک را به «آندیا یحیی‌پور» برای بازی در فیلم «میان صخره‌ها» اهدا کرد. آندیا شعری روی صحنه خواند و جایزه خود را تحویل گرفت.
در ادامه نامزدهای بخش بهترین فیلمنامه در بخش سینمای ایران اعلام شدند و رضا درستکار و سهیل موفق برای اهدای جایزه روی صحنه آمدند.
در این بخش دیپلم افتخار و پروانه زرین بهترین فیلمنامه به «امیر محمد عبدی» نویسنده فیلم «بام‌بالا» رسید.

در ادامه مراسم اختتامیه جشنواره، «بهروز شعیبی» برای اهدای جایزه بخش بهترین کارگردانی به روی صحنه آمد. او از طرف هیات داوران از همه عواملی که در روزهای سخت کرونا تلاش کردند تا کارها به جشنواره برسند و چراغ سینما روشن نگاه داشته شوند، تشکر کرد.
شعیبی از دهقانیار خواست که جایزه را اهدا کند.
فیلم «لیپار» ساخته «حسین ریگی» دیپلم افتخار و پروانه زرین بخش کارگردانی را دریافت کرد.
ریگی پس از دریافت این جایزه گفت: پنج بازیگر اهل سیستان و بلوچستان در این فیلم بازی کردند که بازیگران آینده سینمای ایران خواهند شد.
در ادامه این بازیگران نوجوان که لباس محلی سیستان و بلوچستان برتن داشتند روی صحنه آمدند و مورد تشویق حضار قرار گرفتند.

در بخش بعدی اختتامیه، مهین جواهریان، گلاره عباسی، رضا درستکار و سهیل موفق و بهرام دهقانیار برای اهدای جایزه ویژه هیات داوران روی صحنه آمدند.
دیپلم افتخار و پروانه زرین ویژه هیأت داوران به «مختار عبدالهی» کارگردان فیلم «میان صخره‌ها» رسید.

در ادامه مراسم پایانی سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، نکوداشت زنده‌یاد «فرشته طائرپور» تهیه‌کننده و کارگردان فقید سینمای ایران برگزار شد. ابتدا ویدیویی در نکوداشت این هنرمند عرصه سینمای کودک که به دلیل ابتلا به کرونا او را از دست دادیم به نمایش درآمد و یاد و خاطره‌اش زنده نگاه داشته شد.
«منوچهر شاهسواری» مدیرعامل خانه سینما در این بخش روی صحنه آمد و گفت: از زحمات همه دوستانم در جشنواره تشکر می‌کنم. سرمایه‌های ما در جامعه در حال فراموشی هستند و جز فعالان عرصه فرهنگ و هنر، کسی نمی‌تواند راه نجاتی برای آن پیدا کنند. بچه‌های سینما روزهای سختی را طی می‌کنند و ما هیچ نداریم، جز اینکه به همه آنها بگوئیم این سرزمین پل فیروزه‌ای است که محل عبور فرهنگ و تمدن و عشق و صمیمیت است. آنقدر به خودمان بد نکنیم.
او گفت: هیچ چیز جای فرشته را نمی‌گیرد. او به پاس قدمی که در راه فرهنگ برداشت، به یاد خواهد ماند.
در ادامه، «علی شاکری» پسر مرحوم طائرپور روی صحنه آمد و علیرضا تابش لوح سپاس این نکوداشت را تقدیم او کرد.
علی شاکری که با بغض صحبت می‌کرد، گفت: مادرم برای فرهنگ این سرزمین زحمت کشید و مطمئن هستم که جاودانه خواهد بود و امیدوارم همه ما برای آینده کودکان سرزمینم و تمام دنیا به نیکی و درستی قدم برداریم‌.

در بخش پایانی مراسم، «محمد خزاعی» و «علیرضا تابش» برای اهدای جایزه بخش بهترین فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران روی صحنه آمدند و پروانه زرین این بخش به بهروز نشان برای فیلم «پسران دریا» اهدا شد.
بهروز نشان ضمن تشکر از هیأت داوران گفت: من تهیه‌کنندگی این فیلم را از خانم طائرپور دارم و از او ممنون هستم.

سپس ویدیویی برای نکوداشت یاد شهید «علی لندی» نوجوان فداکار ایذه‌ای به نمایش درآمد و در این فیلم کودکان و نوجوانان یاد او را زنده نگاه داشتند.

و محمدرضا مقدسیان گفت: خوشحالم که در سرزمینی زندگی می‌کنم که علی لندی‌ها هستند.

نمایش ویدیویی از آنچه در روزهای برگزاری جشنواره گذشت و صحبت‌های داوران نوجوان ادامه برنامه آیین اختتامیه بود.

در بخش بعدی اختتامیه، صبا به نمایندگی از داوران کودک و نوجوان سراسر کشور روی صحنه آمد و با اعلام اینکه نماینده دوهزار و ۲۲۰ دارو کودک و نوجوان است، دیپلم افتخار داوران نوجوان برای بهترین فیلم پلت‌فرم‌ها را به فیلم «آی‌دی» به کارگردانی فهیمه قبادی محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اهدا کرد و پروانه زرین بهترین فیلم پخش شده در خانه‌های جشنواره از نظر داوران کودک و نوجوان به فیلم «بام بالا» ساخته «سیدجمال سیدحاتمی» و به تهیه‌کنندگی «بهروز مفید» تعلق گرفت.

پایان‌بخش برنامه، حرف صبا به فیلمسازان بود.
او گفت: فیلمسازان دوست داشتنی! ما می‌دانیم کار شما سخت است و تا زمانی که فیلم خوب برای ما می‌سازید، حامی شما هستیم.