علیرضا تابش دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در گفتگو با برنامه «گیومه» از شبکه رادیویی نمایش درخصوص برگزاری این دوره از جشنواره توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش ستاد خبری سیودومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان؛ علیرضا تابش دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در خصوص برگزاری این جشنواره گفت: سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اواخر مرداد تا چهارم شهریورماه امسال در شهر تاریخی اصفهان برگزار می شود، فراخوان و مقررات جشنواره دو روز پیش منتشر شد و ضمن انتشار در رسانه های داخلی، متن آن برای شرکت های فیلمسازی و پخش کننده بین المللی ارسال شد تا بتوانند آثارشان را در موعد مقرر برای دبیرخانه جشنواره بفرستند.
وی افزود: امیدواریم زمان برگزاری این جشنواره که سه ماه دیگر برگزار می شود، شاهد استقبال پرشور فیلمسازان داخلی و خارجی برای حضور آثارشان در این جشنواره باشیم.
تابش با بیان اینکه بخش هایی را امسال برای ترغیب فیلمسازان و پخش کنندگان فیلم های کودکان و نوجوانان به جشنواره اضافه کرده ایم، گفت: امیدوارم پخش کنندگان و خریداران آثار سینمای کودکان و نوجوانان نسبت به پخش، اکران، بازاریابی و فروش آثار سینمایی کودکان و نوجوانان بیشتر ترغیب شوند؛ چرا که جامعه درحال رشدِ ایران نیاز به محتوایی دارد که از نظر فرهنگی غنی باشد و نهادهای سینمایی و فرهنگی همچنان مسئولند که در قالب جشنواره و یا دیگر رویدادهای سینمایی، محتوای تصویری ارزشمند ویژه کودکان و نوجوانان را ارزش گذاری کنند و به مخاطبان این جشنواره که کودکان و نوجوانان عزیز میهن اسلامی مان هستند معرفی نمایند.
وی ادامه داد: امسال «یونیسف» آثار برگزیده مورد نظر را با معیارهای خودش ارزیابی می کند و به یکی از فیلم هایی که به موضوع حقوق آموزشی و تربیتی کودکان مرتبط است جوایزی اعطا می شود.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان تصریح کرد: برای اینکه شاهد مشارکت بیشتر هنرمندان اصفهانی در جشنواره باشیم، جایزه ای به نام جایزه «زاون قوکاسیان» درنظر گرفته شده که به یاد و نام این هنرمند پیشکسوت سینمای اصفهان است و فیلمسازان اصفهانی آثاری که در حوزه کودک و نوجوان برای سال ۹۷ تولید کردند، همزمان با جشنواره ارزیابی و داوری می شود و شاهد حضور و مشارکت هنرمندان اصفهانی در جشنواره هستیم؛ همینطور جایزه «سیفژ» و جایزه «شهید بهنام محمدی» به فیلم های حوزه نوجوانان تعلق می گیرد.
وی افزود: تلاش شده تا غیر از دو بخش اصلی سینمای ایران و سینمای بین الملل، بخش های جنبی مختلف طراحی شود و رنگارنگی و تنوعی که در فرهنگ و هنر ایرانی هست به نوعی در جشنواره هم دیده شود.
تابش با بیان اینکه هم در بخش «سینمای ایران» و هم در بخش «سینمای بین الملل» فیلم های پویانمایی را خواهیم داشت، گفت: خوشبختانه تنوع مضمونی، موضوعی و فرم در جشنواره امسال هست به گونه ای که هم فیلم های رئال و هم فیلم های پویانمایی داریم و طبق گزارشی که از دبیرخانه جشنواره دارم تولیدات سینمای ایران و تولیدات بین المللی طی ماههای گذشته رصد و پایش شدهاند، امیدوارم شاهد حضور متنوع فیلم ها و آثار مرتبط با این جشنواره باشیم و ثبت نام این فیلم ها زودتر انجام شود و فرآیند مربوط به انتخاب آثار در جشنواره را در زمان تعیین شده دنبال کنیم.
وی ادامه داد: طبق فراخوان و مقررات جشنواره صاحبان آثار تا نیمه تیرماه می توانند ثبت نام را انجام دهند و فیلم ها و آثارشان را نیمه مرداد به دبیرخانه جشنواره برسانند.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان با اشاره به نقش نوجوانان در این جشنواره اذعان داشت: غیر از بخش داوری که از داوران نواجوان استفاده می شود و اکنون در تدارک آن هستیم، دو سال است که «المپیاد فیلم سازی نوجوانان» را با هدف استعدادیابی گروه سنی نوجوان در حوزه فیلم سازی و ترغیب آنها به ساخت آثار سینمایی برگزار می کنیم.
وی افزود: سال گذشته نیز دومین دوره آن همزمان با جشنواره در اصفهان برگزار شد و امسال هم سومین المپیاد فیلم سازی نوجوانان در اصفهان برگزار می شود و به زودی فراخوان مربوط به آن منتشر خواهد شد.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان تصریح کرد: در اولین جلسه شورای برنامه ریزی جشنواره که در اصفهان و به ریاست شهردار اصفهان برگزار شد خوشبختانه تمام این طرح ها مورد تصویب قرار گرفت و امیدوارم با همدلی و هماهنگی همه نهادهای مسئول و فعالان سینمای کودک و نوجوان در ماههای پیش رو بتوانیم جشنواره را در تراز یک جشنواره جهانی و استاندارد برای شهر تاریخی اصفهان و مردم خوب ایران و مهمانان خارجی برگزار کنیم.
وی افزود: من این نوید را می دهم که با برنامه ریزی هایی که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی در استان ها انجام شده، امسال همزمان با جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان در اصفهان، در استان های کشورمان شاهد نمایش فیلم های منتخب کودکان و نوجوانان باشیم که این برنامه می تواند نشاط، شور و هیجان خوبی را برای بچه های ایران و خانواده هایشان فراهم کند، البته در این زمینه باید بهتر اطلاع رسانی شود؛ چرا که دقیقا در فصل تعطیلی مدارس هست و خانواده ها باید زودتر از این برنامه ها مطلع شوند و با مشخص شدن سینماهایی که در سراسر کشور به نمایش این فیلم ها می پردازند، بتوانند فرزندان عزیزشان و نوجوانانی که علاقه مند به دیدن این فیلم ها هستند را به این سینماها برده و در واقع مهمان جشنواره فیلم کودک و نوجوان، در گستره ایران باشند.
تابش خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که نسل نوی کشورمان نیاز به فیلم دیدن و سینما رفتن دارد و «آیین سینما رفتن» آیینی است که مسئولان فرهنگی، رسانه ها و خانواده ها باید آنرا ترویج کنند تا فرزندان شان از سنین کودکی و نوجوانی بتوانند تجربه رفتن به سینما و لذت دیدن فیلم های هیجان انگیز، بانشاط و متنوع را داشته باشند.
وی افزود: قطعا این خاطره سازی برای کودکان و نوجوانان و حضور پر شور و نشاط آنها در ایام جشنواره در کنار خانواده هایشان در سینماهای سراسر کشور می تواند نوید این را بدهد که ما در سالهای آتی و نسل های بعدی با نسلی خلاق، فیلم بین، هنرشناس و موفق تری روبه رو هستیم.