علیرضا تابش درباره شخصیت سینمایی کامبوزیا پرتوی و تأثیر این سینماگر روی سینمای کودک و نوجوان، توضیحاتی داد.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی، درباره شخصیت سینمایی کامبوزیا پرتوی و تأثیرش روی سینمای کودک و نوجوان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بسیار متأسفم که امروز یکی از نویسندگان و کارگردانان خلاق و دوست داشتنی سینمای ایران را از دست دادیم. پرتوی در دوران عمرش یادگارهای ارزشمندی از خودش به جای گذاشت و فیلم هایی چون ماهی، گلنار، بازی بزرگان، کافه ترانزیت، پرده و کامیون را کارگردانی کرد و فیلمنامههای بسیار ارزشمندی نوشت.
وی افزود: امسال در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان این افتخار را داشتیم که برای این کارگردان محبوب سینمای کودک و نوجوان بزرگداشتی بگیریم. به رغم اینکه از عوارض سکته مغزی که چندی پیش دچارش شده بود، رنج میبرد دعوت ما را پذیرفت و در مراسم بزرگداشت شرکت کرد و به نظرم ادای دین و احترامی نسبت به این کارگردان مهم سینما شد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ادامه داد: او حدود بیست روز پس از جشنواره برای من فیلمنامهای فرستاد و این جمله را گفت که با بزرگداشتی که برای من گرفته شد، امیدوار شدم بعد از عمل جراحی قلبم و بهبودی که حاصل میشود، فیلم جدید سینمایی را بسازم.
تابش بیان کرد: حقیقتاً امروز در مصیبت درگذشت کارگردانی صحبت میکنیم که در آثار، نوشته ها و مجموعه کارهایی که به یادگار گذاشته، روح فرهنگ ایرانی و ارزشهای سینمای کودک و نوجوان دیده میشود و همیشه کارهایش سرشار از سادگی، صداقت و معصومیتی کودکانه بود؛ پرتوی به نوعی قصه گوی دورانی از سینمای کودک و نوجوان بود.
دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی کودک و نوجوان اظهار کرد: پرتوی روایتگر بخشی از سینمای کودک و نوجوان در سالهای گذشته بود و علاقه بسیاری به این قشر داشت و برای آنها وقت میگذاشت؛ خاطرهای از المپیاد فیلمسازی نوجوان که سال گذشته در اصفهان برگزار شد دارم. پرتوی دعوت ما را به عنوان مربی و استاد با گرمی قبول کرد و یک هفته در کنار نوجوانان به آموزش پرداخت. در اختتامیه شاهد این بودم نوجوانان شرکت کننده در المپیاد تا حد زیادی تحت تأثیر پرتوی بودند و دوره او را به نیکی یاد میکردند.
مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی تصریح کرد: کامبوزیا پرتوی مشوق ما برای ادامه المپیاد فیلمسازی نوجوانان بود؛ چون استقبال این قشر از المپیاد برای او اهمیت زیادی داشت و نسل نوجوان را نسلی پر انگیزه میدانست و میگفت باید به آنها انگیزه دهیم. همینطور دقت نظری به علایق نسل جدید بخصوص مواجهه آنها با فضای مجازی داشت و میگفت نوجوانان با امکانات و ابزار جدید میتوانند فضاهای خارق العادهای را خلق کنند. پرتوی در گفتگوهای خود ذکر کرد که در المپیاد فیلمسازی با نوجوانهای بسیار خلاقی روبرو شده که طرحها و ایدههای آنها به لحاظ پختگی هنری چیزی از طرح حرفهای کم نداشت.
تابش در پایان عنوان کرد: پرتوی به سینمای کودک و نوجوان بسیار علاقهمند بود و عاشقانه این سینما، بچهها و نوجوانها را دوست داشت. به نظرم سینمای ایران بخصوص سینمای کودک و نوجوان، یکی از شخصیتهای تأثیرگذارش را متاسفانه از دست داد و همه ما داغدار این مصیبت هستیم.شر