امسال همزمان با سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، سومین دوره المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران نیز توسط بنیاد سینمایی فارابی و با مشارکت انجمن سینمای جوانان ایران در دو بخش ایده و فیلم برگزار میشود.
به گزارش جامجم، سومین المپیاد فیلمسازی نوجوانان، با هدف ترویج فضائل اخلاقی و نگاه امیدوارانه به زندگی در بین نوجوانان از طریق ایدهپردازی و مشارکت در تولید فیلم، یافتن ایدههای نو در سینمای کودکان و نوجوانان، ایجاد شرایط مناسب برای کشف و معرفی استعدادهای هنری نوجوانان در حوزه تخصصی سینمای کودکان و نوجوانان و زمینهسازی برای گسترش فعالیت در حوزه سینمای کودکان و نوجوانان برگزار میشود و امیدبخش فراهم شدن زمینه برای نوجوانانی است که به حوزه فیلمسازی علاقه دارند و میخواهند فعالیت در این زمینه را به شکل جدی دنبال کنند.
برگزاری این المپیاد، ویژگیهای مثبت دیگری هم برای نوجوانان علاقهمند دارد. دبیرخانه المپیاد برای نوجوانانی که آثارشان به مرحله نهایی راه پیدا کند، در دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران کارگاههای رایگان «آشنایی با سینما» برگزار خواهد کرد، طبیعتا این کارگاهها فرصت خوبی برای علاقهمندان به مباحث جدی سینماست تا از آموزههای استادان این حوزه استفاده کنند.
در واقع المپیاد فیلمسازی به نوجوانان میدان میدهد که براساس فکر و نگاه خود، ایدهپردازی کنند، دست به عمل بزنند، تجربه کسب کنند و بعد در کلاسهای آموزشی شرکت کنند تا در مسیری که به آن علاقهمند شدند آگاهانه قدم بردارند. از طرفی برگزاری کارگاههای آموزشی نیز به آنها کمک میکند تا سواد آکادمیک این حرفه را کسب کنند و این رویداد دریچهای برای ورود به دنیای جادویی سینما شود. برگزاری المپیاد فیلمسازی علاوه بر اینکه مورد توجه نوجوانان علاقهمند به حوزه سینما قرار گرفته، به مذاق فیلمسازان و تهیهکنندگان این عرصه نیز خوش میآید، چراکه در ادامه در این حوزه با نیروهای آموزشدیده و کاربلدی مواجه میشوند که فعالیت در سینمای کودک را برای همه حرفهایتر و جدیتر میکند. به بهانه برگزاری سومین دوره از المپیاد فیلمسازی نوجوانان، با چهار کارگردان سینما گفتوگوهایی داشتیم که در ادامه میخوانید.
غلامرضا آزادی، کارگردان و تهیهکننده سینمای کودک که موافق فعالیت حضور جوانان در عرصه هنر است، درباره اهمیت بخش المپیاد جشنواره گفت: هرکاری که برای نسل جوان انجام دهیم، مثبت است و ثمره آن را بعدها خواهیم دید. نکته مثبتی که المپیاد جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان از آن برخوردار است، بسترسازی فضایی آموزشی برای نوجوانان است.
کارگردان سندباد و سارا ادامه داد: برگزاری این المپیاد باعث ایجاد انگیزه در کودکان میشود و این، اتفاق مثبتی برای ایشان است، چراکه بچهها ابتدا تجربه کسب کرده و فیلم میسازند و بعد کلاسهای آموزشی برایشان برگزار شده و ایرادات فیلمشان توسط استادان متخصص رفع میشود و این روند میتواند دانش سینمایی آنها را ارتقا دهد.
محمدامین همدانی، کارگردان پویانمایی «فهرست مقدس»، هم درباره این موضوع گفت: برگزاری المپیاد، اتفاق مثبتی است. متاسفانه ما در دورهای شاهد فرار مغزها در حوزه فرهنگ و هنر بودیم، اما واقعیت این است که ما نیازمند نیروی متخصص و جوان در بازار کار هستیم، برگزاری المپیاد فیلمسازی میتواند راهی برای ورود این هنرمندان نوجوان به دنیای حرفهای سینما باشد.
حمیدرضا قطبی، کارگردان سینما نیز درباره بخش المپیاد فیلمسازی گفت: برگزاری المپیاد فیلمسازی نوجوانان، مفید است و میتواند در جشنواره تنوع ایجاد کند. حضور بچهها در گرماگرم شلوغی بازار جشنواره، دلنشین است. باید برای انجمن سینمای جوان ارزش قائل شد و به آن اهمیت داد. بخش المپیاد جشنواره و کلاسهای رایگانی که انجمن سینمای جوان و جشنواره کودک، برای منتخبان برگزار میکنند اهمیت زیادی دارد چراکه کودکان، آیندهسازان فردای جامعه هستند و بها دادن به آنها تاثیر زیادی در آینده خود نوجوانان دارد. قطبی افزود: از آنجا که نوجوانان سرشار از اشتیاق یادگیری و در مرحله انتخاب مسیر زندگیشان هستند، چنین تمهیداتی میتواند مسیر آنها را هموارتر کرده و باعث شود آگاهانه، حرفه خود را انتخاب کنند. با تجربهای که نوجوان در این المپیاد کسب میکند میتواند به این نتیجه برسد که سینما و سینماگری را به عنوان حرفه اصلی خود انتخاب کند یا از کنار آن رد شود.
منبع: روزنامه جام جم، پنجشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۸، شماره ۵۴۳۴