مهدیه السادات محور عضو هیئت‌انتخاب هفتمین المپیاد فیلم‌سازی: نوجوانان و دانش‌آموزان ایرانی دغدغه فیلم‌سازی دارند

عضو هیئت‌انتخاب بخش فیلم هفتمین المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ایران با بیان اینکه نوجوانان و دانش‌آموزان ایرانی دغدغه فیلم‌سازی دارند، گفت: این موضوع فراتر از چیزی بود که تصور می‌کردم.

مهدیه السادات محور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آثار ارسالی به این دوره از المپیاد از نظر قالب و موضوع تنوع بسیار خوب و بالایی داشت، اظهار کرد: آثار از سطح کیفی و کمی خوبی برخوردار بود و انتظار من کاملاً محقق شد.

وی با بیان اینکه آثار ارسالی نشان داد نوجوانان و دانش‌آموزان ایرانی دغدغه فیلم‌سازی دارند، افزود: این موضوع فراتر از چیزی بود که تصور می‌کردم و این امر وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کرد تا هم آثار را با دقت بیشتری بررسی کنیم و هم در تولیدات خود از نوجوانان حمایت ویژه‌ای انجام دهیم.

عضو هیئت‌انتخاب المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان درباره پررنگ‌ترین ویژگی آثار ارسالی گفت: اینکه نوجوانان می‌توانند مسائل و دغدغه‌های خود را به قصه تبدیل کنند و در قالب‌هایی که تا حد بسیار خوبی آنها را شناخته‌اند، ارائه دهند یکی از ویژگی‌های بارز آثار بود. در طول زمان بررسی آثار مسائل دانش‌آموزان برای من پررنگ شده بود و با دنیای آنها آشنا شدم. همچنین نوجوانان تلاش کرده بودند قالب‌های به‌روز را که می‌تواند پیام را به بهترین شکل انتقال دهد، بیاموزند و بر مبنای آنها، آنچه آموخته بودند را به مرحله تولید برسانند که بسیار ارزشمند بود، به‌طوری‌که بسیاری از آثار از استاندارد کیفی بالایی برخوردار بود و تعدادی از آنها قابل رقابت با تولیدات بزرگسالان است. این امر مرا به اینکه نسل فعلی می‌تواند اتفاقات بسیار خوبی در حوزه سینما و رسانه رقم بزند، بسیار امیدوار کرد، به شرط اینکه از آنها حمایت شود.

محور با بیان اینکه کیفیت تعدادی از تولیدات آن‌قدر بالا بود که هیئت انتخاب ساعت‌ها درباره پتانسیل آثار و سازندگان آنها به تبادل نظر پرداخت، ادامه داد: جزئیات این تولیدات و روندی که سازنده هر اثر برای خلق آنها طی کرده بود را به طور کامل بررسی کردیم. مشخص بود سازندگان این دسته از آثار سال‌ها به ایده خود فکر کرده و ماه‌ها با انگیزه بالا برای تولید آنها تلاش کرده‌اند که امیدوارم به آنها توجه ویژه‌ای شود، چون هرکدام می‌توانند به یک هنرمند واقعی و عضوی از خانواده سینمای ایران تبدیل شوند.

وی دنیای نوجوانان را دنیایی متفاوت، پیچیده و مبهم دانست و اضافه کرد: شاید فهم این دنیا برای نسل‌های دیگر کمی سخت باشد، اما همین که نوجوانان توانسته بودند دنیای خود را بازنمایی کنند، کار ما را راحت کرده بود. اینکه نوجوانان بتوانند دنیای ذهنی خود را به تصویر بکشند، گام مهم برای فهم نسل‌های مختلف از یکدیگر و نزدیک شدن آنها به هم است. دنیای این نوجوانان به نظر من شیرین، مسئله‌مند و متفاوت بود و هرچند از دنیای نوجوانان زیاد دور نیستم و برای آنها اثر تولید می‌کنم، با هر اطلاعاتی که از دنیای‌شان کسب می‌کنم، وظیفه مهم‌تر خود را تولید آثار بهتر برای نوجوانان و فهم بهتر آنها می‌دانم.

عضو هیئت انتخاب المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان ادامه داد: اینکه دنیای نوجوانان دستخوش آثار مدرنیته و تغییرات جوامع غربی قرار دارد، قابل انکار نیست. این نسل به‌خاطر نبود توجه ویژه به آنها درگیر برخی مسائل و مشکلات شده که نگران‌کننده است و باید به این امر دقیق‌تر پرداخته شود. بسیاری از مسائلی که نوجوانان در آثار خود منعکس کرده بودند، حکایت از عدم توجه ویژه به نوجوانان و ندیدن مسائل آنها دارد. از طرف دیگر در تعدادی از همین تولیدات، نوجوانان هم مسئله را بیان کرده و هم به راه‌حل آن رسیده بودند که نشان می‌داد هم به مسائل خود واقف هستند و هم راه‌حل آنها را می‌دانند که می‌تواند دستورالعمل‌هایی برای نوع مواجهه ما با نوجوانان باشد.